Co si o tom myslím já

Dnešní doba je opravdu poněkud zvláštní.
A tak jsem se rozhodl ji čas od času krátce okomentovat
Co si o tom myslím já

Tak nám zabili Ferdinanda, chce se komentovat poslední rok. Bohužel se ale nejedná o následníka trůnu, ale o českou gastronomii. Z výjimkou několika letních měsíců máme bary zavřené již rok.

Problém samozřejmě není jen v nulových tržbách, přičemž výdaje nulové nejsou, ale i ve ztrátách renomé profesí, které jsou pro gastronomii nezbytné. Řada šikovných lidí se rozhodla gastro opustit, protože přestali věřit, že má budoucnost. Je to velká škoda. Vždyť například česká mixologie patří minimálně do evropské špičky. Naše barmanky a barmani mají ve světě všude otevřené dveře.

Věřím, že celosvětová pandemie brzy pomine, i když u nás to díky vládnoucí garnituře vypadá jinak, a bary a restaurace se otevřou. Otázkou ale zůstává, zda bude dost kvalitních zaměstnanců, kteří potáhnou úroveň našich služeb dopředu. A co naši hosté? Nezmění se jejich návyky? Budou chtít dále hrát s námi tu krásnou hru na hosta a barmana?