By the Dutch Batavia Arrack aged
Výroba arracku je odjakživa opředena tajemstvím a nedostatkem informací. Kromě cukrové třtiny může být vstupní surovinou obilí, rýže, míza květů kokosových palem, kukuřice a ovoce. Záleží na místě původu. Arrack se vyrábí na Srí Lance, v Indii nebo celé Jihovýchodní Asii – místě odkud pochází samotná cukrová třtina. Výroba bývá velká divočina! ????
Náš arrack pochází z ostrova Jáva, má 46% alkoholu, melasa a spol. fermentuje divoce za pomoci kvasinek z rýže. Destilát následně zraje krátkou dobu v sudech po cognacu.
Vůně je divoká, připomíná esterové rumy z Jamajky spojené s květinovými tóny. Chuť je hřejivá, hladká a velmi květnatá. Na konci přichází lihovost, která předchozí zážitek mění, stejně jako se mění proporce celé ochutnávky. Budu si muset nalít znovu a trochu déle rozjímat. ????
By the Dutch Batavia Arrack aged